Još jedno dijete umrlo od gladi u Gazi: Maleni Mustafa (10) preminuo od neuhranjenosti

1
Anadolija

Još jedno dijete umrlo je od gladi u Pojasu Gaze, koji je na meti brutalnih izraelskih napada i blokade koja je uzrokovala veliku humanitarnu krizu.

Desetogodišnji dječak Mustafa Hijazi preminuo je od pothranjenosti i nedostatka lijekova u Deir al-Balahu, u centralnom Pojasu Gaze. Na slikama AA vidi se kako beživotno tijelo dječaka u naručju drži neutješna majka Fatma Hijazi.

Prema riječima direktora bolnice Kamal Adwan, više od 200 palestinske djece je u opasnosti od smrti zbog pothranjenosti.

Dodik zavapio zbog žrijeba: Prevara! Farsa! Naš se delegat neće povući!

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre. U Pojasu Gaze je od 7. oktobra u izraelskim napadima ubijeno više od 37.200 Palestinaca.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak