Jezivo ubistvo u Austriji: Muškarac ubio djevojku, pa pucao sam sebi u glavu

0
Radiosarajevo.ba
Jezivo ubistvo u Austriji: Muškarac ubio djevojku, pa pucao sam sebi u glavu

Iako se očekivalo da će potrajati, već je izvršena autopsija 23-godišnje djevojke koju je u petak, 12. jula ubio Adis M. (29), rođen u Austriji, ali porijeklom iz Bosne i Hercegovine, prenose austrijski mediji.

Kako je saopštila kancelarija javnog tužioca iz Graza, u djevojku su ispaljena tri hica, od kojih je svaki mogao biti fatalan. Iz tužilaštva su saopštili da se istraga nastavlja punom brzinom, iako su mnoga pitanja još nerazjašnjena, posebno motiv ubistva i samoubistva.

Prema dosadašnjoj istrazi, kada je stigla hitna pomoć djevojka je još bila živa , ali uprkos naporima ljekara podlegla je povredama.

Ambasador SAD-a Murphy: 'Kušlat je simbol bogate historije Bosne i Hercegovine'

Obdukcija ubice će tek biti obavljena i nalazi se ne očekuju prije sljedeće sedmice.

Ono što se još uvijek pokušava da uspotavi jeste u kakvom su odnosu bili ubijena i ubica, iako je već portparol policije izjavio da je ljubavna veza isključena.

Banja Luka: Povrijeđen strani državljanin (25), u toku potraga za napadačem

Ono što se zna jeste da je ubica planirao napad, jer je čekao da djevojka ostane sama u kancelariji, dok su drugi bili na pauzi.

Podsjetimo, mladić je ušetao u advokatsku kancelariju u kojoj je žrtva radila i ispalio više hitaca u nju iz puške koju je legalno posjedovao. Zatim je pucao sebi u glavu. Austrijska policija je odmah alarmirana, a stigle su i specijalne jedinice Cobre.

Odmah je blokiran ovaj dio grada, a iznad centra nadlijetao je policijski helikopter. Motiv krvavog zločina nije poznat, ali ono što se zna jeste da su njih dvoje bili nekad radne kolege, s obzirom da je mladić jedan kraći period radio u istoj advokatskoj kancelariji.

Inače, mladić je navodno oružje kupio tri dana prije ubistva. Riječ je o oružju koje pripada C kategoriji, nešto poput kraće puške. O njemu se samo navodi da je rođen u Austriji, ali porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Roditelji mu navodno žive u inostranstvu, pišu Nezavisne Novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak