Izraelske snage ranile najmanje devet palestinskih demonstranata

Anadolija

Najmanje devet Palestinaca ranjeno je danas tokom intervencije izraelskih snaga sigurnosti koje su pokušale spriječiti održavanje palestinskih protesta na granicama Gaze i Zapadne obale, a zbog nedavne odluke Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o priznanju Jerusalema kao glavnog izraelskog grada.

Palestinski Crveni polumjesec javlja da su najmanje četiri Palestinca povrijeđena, a da ih je 57 pretrpjelo posljedice suzavca tokom intervencije izraelskih snaga na proteste u mjestu Tulkerm na sjeveru Zapadne obale.

Izraelske snage su tom prilikom koristile suzavce i gumenu municiju.

Glasnogovornik Ministarstva u Gazi Ashraf al-Qudra je kazao da je jedan palestinski demonstrant ranjen u napadu vatrenim oružjem kojeg su izvele izraelske snage u mjestu Jibaliya.

Isti izvor javlja da je tom prilikom došlo do sukoba između izraelskih snaga i palestinskih demonstranata i da su četiri Palestinca ranjena.

Odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznanju Jerusalema kao glavnog grada Izraela izazvala je novi val protesta Palestinaca u Gazi i na Zapadnoj obali, a do sada je u intervencijama izraelskih snaga ubijeno najmanje osam demonstranata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak