Izraelska vojska vezala ranjenog Palestinca za haubu džipa

17
Radiosarajevo.ba
Izraelska vojska vezala ranjenog Palestinca za haubu džipa

Izraelska vojska je izjavila da su njeni vojnici prekršili protokol vezivanjem ranjenog Palestinca za prednji dio njihovog vozila tokom racije u gradu Jenin na Zapadnoj obali.

Izraelske odbrambene snage su potvrdile incident nakon što je snimljen na videu i podijeljen na društvenim mrežama . Izjava IDF-a navodi da je čovjek ranjen u razmjeni vatre tokom racije, u kojoj je bio osumnjičeni.

Porodica ranjenog muškarca tvrdi da su, kada su zatražili hitnu pomoć, vojnici umjesto toga odveli njega, vezali ga za haubu svog džipa i odvezli.

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

Muškarac je konačno prebačen Crvenom polumesecu na liječenje. IDF je rekao da će incident biti istražen. Svjedoci koji su govorili za Reuters identifikovali su ga kao lokalnog čovjeka i nazvali ga Mujahed Azmi.

"Ovog jutra, 22. juna, tokom operacija protiv terorizma za hapšenje traženih osumnjičenih u području Wadi Burqin, teroristi su otvorili vatru na IDF trupe, koje su uzvratile vatrom", navodi se u saopćenju IDF-a, javlja BBC. Snimak možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak