Izrael uzvratio: Iranske snage napale izraelske ciljeve na Golanskoj visoravni

Radiosarajevo.ba
Izrael uzvratio: Iranske snage napale izraelske ciljeve na Golanskoj visoravni
Iranske snage na sirijskoj strani Golanske visoravni ispalile su oko 20 projektila ili raketa na izraelske ciljeve na toj strateškoj visoravni, izjavio je u četvrtak navečer glasnogovornik izraelskih vojnih snaga pukovnik Jonathan Conricus.

Conricus je rekao i da je Izrael presreo "nekoliko" raketa te da nije bilo izvještaja o žrtvama. Također, rekao je kako se niskim procjenjuju štete na izraelskim položajima. Istaknuo je i da je Izrael uzvratio za taj napad, bez iznošenja detalja.

Također, izraelske rakete tokom napada pogodile su u Siriji nekoliko mjesta protuzračne odbrane, radarsko mjesto i skladište streljiva, izvijestili su u četvrtak sirijski državni mediji.

Sirijska novinska agencija Sana izvijestila je da je sirijska zračna odbrana oborila desetke izraelskih raketa, ali i da su neke od njih uspjele pogoditi mjesta protuzračne odbrane, radar i skladište streljiva.

Dodala je i da su neke od izraelskih raketa srušene južno od grada Homsa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak