Žestoki napadi širom Ukrajine: Granatiran i Kijev, ima mrtvih

0
Radiosarajevo.ba
Žestoki napadi širom Ukrajine: Granatiran i Kijev, ima mrtvih

Ruske su snage tokom noći napale grad Uman u središnjoj Čerkaskoj oblasti. Pogođen je neboder i skladište, a fotografije s mjesta napada prikazuju značajnu štetu na visokoj zgradi na kojoj je nekoliko gornjih spratova potpuno uništeno. Povrijeđeno je pet civila.

Eksplozije su se čule i u Dnjipru, Kremenčuku i Poltavi, kao i u južnom Mikolaivu te Kijevu i okolnoj regiji.

Nakon 51-dnevne pauze, Rusi su izveli novi raketni napad na Kijev. Posljednji raketni napad na glavni ukrajinski grad bio je 9. marta.

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

Ruski napadi su pogodili ukrajinske gradove iza ponoći. U napadu na Dnjipar ubijeni su žena i trogodišnje dijete.

Prema prvim informacijama, u vazdušnom prostoru Kijeva uništeno je 11 krstarećih projektila, a oborene su i dvije bespilotne letjelice. Civilnih žrtava nije bilo.

Herson: Ukrajinski novinar ubijen hicem iz snajpera, iza njega ostali supruga i sin

Ukrajinska Nacionalna policija identifikovala je gotovo 14.000 građana koji su ubijeni u ruskom napadu na Ukrajinu, rekao je v.d. načelnika policije, Ivan Vihivsky. Istaknuo je i da je više od 3000 tijela olstalo neidentifikovano.

Kako je rekao Oleh Kotenko, ukrajinski povjerenik za nestale osobe, oko 60 do 65% nestalih osoba se nalazi u progonstvu, što identifikaciju mrtvih čini posebno važnom, piše Slobodnadalmacija.hr.

Na svom Twitteru profilu oglasio se i predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak