Iranska policija uhapsila 35 demonstranata

Radiosarajevo.ba
Iranska policija uhapsila 35 demonstranata

Iranska policija uhapsila je 35 demonstranata tokom antivladinih demonstracija u Teheranu, javlja u nedjelju agencija ISNA.

Hiljade pristalica opozicije iskoristilo je zvanične antiizraelske demonstracije u petak kako bi ponovo organizovale proteste protiv predsjednika Mahmouda Ahmadinejada i njegove vlade, bez obzira na snažno policijsko prisustvo, prenosi Fena.

Policija i Iranska revolucionarna garda upozorile su da će se oštro obračunati sa demonstrantima koji budu koristili antiizraelske demonstracije za ukazvanje na interne političke probleme.

Policijski glasnogovornik Azizollah Rajabzadeh kazao je agenciji ISNA da je 35 demonstranata uhapšeno nakon što su bacali kamenje na policiju i narušavali javni red i mir.

Kako svjedoci navode, pritsalice opozicionog lidera Mir- Hosseina Moussavija izvikivale su "Smrt diktatoru", "Sloboda, sloboda" i "Ne bojte se, zajedno smo".

Policija je razbila demonstracije suzavcem.

Četiri opziciona lidera, Moussavi, bivši predsjedavajući parlamenta Mehdi Karroubi i dva bivša predsjednika, Mohammad Khatami i Akbar Hashemi-Rafsanjani, prisustvovali su demonstracijama.

Ahmadinejadove pristalice napale su Moussavija i Khatamija, natjeravši ih da napuste lokaciju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak