Indonezija: U poplavama stradalo 20, u sudaru tankera i brodice nestalo 17 osoba

0
AA

Najmanje 17 osoba sa ribarske brodice nestalo je nakon što se njihovo plovilo sudarilo sa naftnim tankerom kod indonezijskog otoka Java.

Šef indonezijske Civilne zaštite Deden Ridwansyah saopćio je da je ribarska brodica potonula nakon sudara, a da se na njoj nalazilo ukupno 32 ljudi.

Spasilačke ekipe su spasile 15 unesrećih osoba sa ribarske brodice, a u toku je potraga za još 17 koje se vode kao nestale.

U saopćenju se navodi da u sudaru nije pričinjena veća šteta na tankeru koji prevozi gorivo.

S druge strane, najmanje 20 osoba poginulo je u poplavama koje su pogodile pokrajinu Istočne Nusa Tenggare u Indoneziji. Nažalost situacija se mijenja iz sata u sat.

Iz nacionalnog centra za krizne situacije (BNPD) saopćili su da su poplave uslijedile nakon obilnih padavina, a najteža situacija je u gradu Floresu.

Vodena bujica preplavila je ulice i objekte, a spasilačke ekipe do sada su pronašle najmanje 20 poginulih osoba.

U bolnice je zbrinuto devetoro povrijeđenih, a spasioci tragaju za još najmanje petoro nestalih.

Meteorolozi su upozorili da slične olujne padavine u narednim satima prijete i drugim indonezijskim pokrajinama, uključujući Ache, Sumatru, Centralnu Javu i Jakartu.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak