Independent: Italija pred vanrednim izborima

Radiosarajevo.ba
Independent: Italija pred vanrednim izborima
Karima Keyek; Foto: Daily Mail

Londonski dnevnik The Independent piše u utorak o zbivanjima u talijanskoj vladi navodeći da Italiju na proljeće možda očekuju vanredni izbori.

List izvještava da su koalicijsku vladu desnog centra napustila četvorica ministara što povećava izglede da će premijeru biti izglasano nepovjerenje nakon glasanja o budžetu sredinom decembra.

"Izdaja je započela", citira Independent riječi ministra vjernog Silviju Berlusconiju, čija je popularnost, navodi list, najniža otkako je došao na vlast 2008, prenosi Fena.

Budućnost vlade visi o koncu još od ljetos, kada je Berlusconi istjerao Finija iz vladajuće Stranke slobode koju su zajednički osnovali.

Fini optužuje Berlusconija da vladu vodi kao jednu od kompanija iz svoje poslovne imperije, a napade je pojačao nakon skandala koji je ražestio talijansku javnost, u kojem se 74-godišnji premijer dovodi u vezu sa 17-godišnjom trbušnom plesačicom iz Maroka.

Početkom novembra je ured premijera intervenirao kako bi se oslobodila maloljetna Karima Keyek uhapšena zbog krađe. Ovo je prouzrokovalo skandal, jer je Keyekova izjavila novinarima kako je u svojstvu plesačice bila pozvana u Berluskonijevu kuću, zajedno sa još 10 atraktivnih žena, na proslavu Valentinova. Kada je premijeru Italije rekla da ima 17 godina on joj je priznao da je imao loša iskustva s maloljetnicama. Keyekova tvrdi da između nje i Berlusconija nije bilo seksa, ali da joj je on poklonio automobil i ponašao se prema njoj kao otac.

Umjetničko ime Karime Keyek je Ruby Rubacuori, a svoj trbušni ples izvodi i u kostimu zečice, prenosi Daily Mail.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak