Horor u Izraelu: Pronađeno 260 tijela nakon napada Hamasa na muzički festival

2
Radiosarajevo.ba
Horor u Izraelu: Pronađeno 260 tijela nakon napada Hamasa na muzički festival

Najmanje 260 tijela pronađeno je na mjestu muzičkog festivala u Izraelu nakon napada Hamasa, objavila je spasilačka organizacija Zaka. Naoružani pripadnici Hamasa pucali su na posjetitelje koji su bježali, a neke uzeli kao taoce na festivalu u ruralnom poljoprivrednom području u blizini granice Gaze i Izraela.

Festival je bio samo jedno od mjesta koja su jučer ujutro pogođena najsnažnijim i najkoordiniranijim napadom koji je Hamas ikada izveo na izraelskom teritoriju. Festival na otvorenom trebao je biti cjelonoćna plesna zabava, a održavao se na isti dan kad se obiljeđava židovski blagdan Sukot.

Oko 6:30 ujutro začule su se sirene i rakete, ispričala je Tal Gibly, jedna od posjetiteljica. Trideset minuta kasnije, ona i stotine drugih koji su prisustvovali festivalu trčali su dok su pripadnici Hamasa pucali na njih.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

"Nismo se čak ni imali gdje sakriti jer smo bili na otvorenom prostoru. Svi su se jako uspaničili i počeli uzimati svoje stvari", prisjetila se. 

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak