Haos na letu za Beč: Avion upao u superćelijsku oluju - evo šta je od njega ostalo

0
Radiosarajevo.ba
Haos na letu za Beč: Avion upao u superćelijsku oluju - evo šta je od njega ostalo

Jaka tuča oštetila je u nedjelju avion Austrian Airlinesa koji je iz Palma de Mallorce letio za Beč. Tuča je putnike uhvatila prije slijetanja na bečki aerodrom te su oštećeni nos aviona i prozori pilotske kabine. Srećom, piloti su uspješno sletjeli te nije bilo ozlijeđenih, prenosi Times Now.

Iz Austrian Airlinesa potvrdili su da je na letu OS434 iz Palma de Mallorce prema Beču avion Airbus A320 oštećen tučom. Avion je upao u grmljavinsko nevrijeme nedaleko od Beča koje nije bilo vidljivo na meteorološkom radaru, tvrde piloti. Tuča je oštetila dva prednja prozora u kokpitu, nos aviona i neke pokrove.

Upućen je poziv u pomoć zbog oštećenja, no unatoč tome avion je uspješno sletio na aerodrom Beč - Schwechat. Svi putnici i članovi posade su neozlijeđeni stigli u Beč. Let je odrađen 23 godine starim avionom i trajao je dva sata, piše Jutarnji.

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

Incident su na svom Facebooku komentirali i meteorolozi iz Neurje.si kazavši kako je avion proletio direktno kroz jednu od superćelijskih oluja koje su nastale jučer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak