Gradonačelnici Ankare i Istanbula tvrde: 'Kemal Kılıçdaroğlu je pobjednik izbora u Turskoj'

0
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnici Ankare i Istanbula tvrde: 'Kemal Kılıçdaroğlu je pobjednik izbora u Turskoj'

Predsjednički izbori u Turskoj evidentno će ići u drugi krug, a dok većina medija javlja da je prednost u rukama aktuelnog predsjednika, opozicioni dužnosnici tvrde da je njihov kandidat dobio više glasova. 

Svi su saglasni u jednom - predsjednički izbori idu u drugi krug. Manje-više svi mediji javljaju kako je podrška Recepu Tayyipu Erdoganu pala ispod 50 posto, te će se održati još jedni izbori, za tačno dvije sedmice. 

Ipak, nisu svi saglasni o kandidatu s najviše glasova. Dok većina medija tvrdi da je to Erdogan, opozicija tvrdi da je to Kemal Kilicdaroglu

Sarajliji iza ponoći oduzet Passat, jer ima skoro 4.000 KM neplaćenih kazni

Barem su to rekli gradonačelnici Istanbula i Ankare, Ekrem Imamoglu i Mansur Yavas. Oni tvrde kako će na kraju prebrojavanja u vodstvu biti Kilicdaroglu. 

"Ogromna je šansa da se ide u drugi krug. Ipak, kada se prebroje svi glasovi, što će se desiti uskoro, Kilicdaroglu će imati najveću podršku", rekao je Yavas na press konferenciji s Imamogluom. 

Podsjetimo, ukupna izlaznost na turskim izborima je 88,27 posto. Drugim riječima, od mogućih 64,1 miliona glasača, na birališta je izašlo čak 56,5 miliona Turaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak