Glavu ubijene misice porijeklom iz BiH pronašao u vreći otac: 'Počeo je vrištati i istrčao iz kuće'

6
Radiosarajevo.ba
Glavu ubijene misice porijeklom iz BiH pronašao u vreći otac: 'Počeo je vrištati i istrčao iz kuće'

Otac misice Švicarske bio je taj koji je otkrio tijelo svoje ubijene kćeri u porodičnom domu. On je glavu svoje kćerke pronašao u vreći za smeće koja se nalazila u vešeraju, zajedno s dijelovima tijela koje je njen suprug, sumnja se, izblendao u industrijskom mikseru. 

Kristina Joksimović (38) ubijena je davljenjem, otkriveno je u detaljnom izvješću sa suda, nakon čega ju je njen suprug Marc Rieben (41) raskomadao i izrezao njenu maternicu. Njeno tijelo otac je pronašao 13. februara nakon što je stigao u njihov porodični dom u Binningenu, pa vidio da iz crne vreće viri plava kosa, piše Daily Mail.

"Kada je otvorio crnu vreću, pronašao je odrezanu glavu na kojoj je još bila kosa – ispričao je porodični prijatelj. Njene roditelje toga je dana zabrinuo poziv iz vrtića da pokupe svoje unuke jer Kristina nije došla po njih. Njen otac otišao je po unuke i ostavio ih kod kuće, a potom i ušao u kuću na poziv Marca. Sati su prošli prije nego što je došlo do stravičnog otkrića.

Desetine povrijeđenih nakon masovne eksplozije pejdžera u Libanu: Najveće kršenje sigurnosti do sada

Marc se satima pretvarao kao da se ništa nije dogodilo, razgovarao je s njenim ocem i napravio večeru za sve prije nego što je uspavao djecu. Njen otac otišao je po majku, a potom se vratio ponovno u kuću. Marc je nastavio inzistirati da ne zna gdje je Kristina, pa rekao da ona ponekad zna otići i ne javiti se. Njena majka već je htjela prijaviti nestanak policiji, ali oni nisu mogli ništa napraviti jer nije prošlo 24 sata, a onda je još i Marc poklopio slušalicu", ispričala je dodatno jedna prijateljica.

Dok je Marc razgovarao sa svekrvom, Kristinin otac tražio je tragove svoje kćerke po sobama kuće. U jednom trenutku je došao do vešeraja u podrumu kuće, gdje je vidio vreću s plavom kosom koja je virila vani. 

"Kada je to vidio, otac je istrčao kroz vrata garaže i počeo vrištati prolaznicima da nazovu policiju, prije nego što se vratio u kuću kako bi se suprotstavio zetu koji je bio u šoku jer nije vjerovao da će je iko pronaći. Policija je brzo došla u kuću i uhapsila Marca, a on je hladno rekao svojoj svekrvi: 'Rekli ste mi da ćete doći nakratko'. Nije pokazao nikakve znakove kajanja", dodala je prijateljica. 

Ovo ubistvo bilo je veliki šok za porodicu, a otac je nakon cijelog slučaja morao potražiti psihološku pomoć. Njena majka također ide kod psihijatra. Marc je prošle sedmice uložio žalbu nakon što je sud odbio pustiti ga da se brani sa slobode.

"Prošle sedmice bio je posebno težak za nas i njene prijatelje jer su na sudu izišli svi ružni detalji. Otkad je umrla, mi jedino što možemo jest plakati. Ove duboke rane ostat će s nama do kraja života", ispričala je prijateljica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak