Dvije eksplozije u blizini ambasade Izraela u europskoj državi

0
Radiosarajevo.ba
Dvije eksplozije u blizini ambasade Izraela u europskoj državi

Dvije eksplozije navodno su potresle neposrednu okolinu izraelske ambasade u Danskoj dok globalne tenzije rastu nakon iranskog raketnog napada tokom noći.

Danske vlasti su u srijedu saopštile da istražuju dvostruke eksplozije koje su se dogodile oko raskrsnice Lundevangsvej i Strandagervej u glavnom gradu, Kopenhagenu.

Eksplozije su se desile usred eskalacije tenzija na Bliskom Istoku, u noći u kojoj je Iran ispalio skoro 200 balističkih raketa na izraelsku teritoriju tokom noći, a izraelska vojska se sada priprema za "značajnu odmazdu" na ovaj šokantni napad.

Lokalni izbori 2024 | Srđan Mandić : "Centar vidim kao općinu razvijenog europskog grada"

Niko nije povrijeđen u eksplozijama u Kopenhagenu, koje su se dogodile tokom noći u "neposrednoj blizini" izraelske ambasade, rekao je policijski portparol Jakob Hansen novinarima.

"Niko nije povrijeđen i provodimo preliminarnu istragu na mjestu događaja," saopštila je policija na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru.

"Previše je rano reći da li postoji povezanost" između eksplozija i izraelske ambasade, rekao je Hansen.

Na X-u, izraelski ambasador u Danskoj David Akov izjavio je da je "šokiran strašnim incidentom blizu ambasade prije nekoliko sati."

"Imamo potpuno povjerenje u danske vlasti i policiju u njihovoj istrazi."

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da je ambasada bila zatvorena tokom eksplozija i da je svo njeno osoblje sigurno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak