Društvena mreža X suspendovala novi nalog iranskog vrhovnog vođe

1
Radiosarajevo.ba
Društvena mreža X suspendovala novi nalog iranskog vrhovnog vođe

Društvena platforma X suspendovala je novi nalog iranskog vrhovnog vođe, ajatolaha Alija Hameneija, koji je objavljivao postove na hebrejskom jezikuu.

Nalog je suspendovan u ponedjeljak ujutru uz kratak natpis: „X suspenduje naloge koji krše pravila X.“ Nije odmah bilo jasno koja je povreda pravila u pitanju.

Ova odluka došla je nakon što je Izrael otvoreno napao Iran prvi put ovog vikenda. Hamenei je u svom govoru rekao da napadi Izraela — kao odgovor na iranski balistički raketni napad ovog mjeseca — „ne bi trebali biti preuveličani niti umanjeni“, dok nije pozvao na osvetu.

Potresni prizori iz Buturović Polja: Pogledajte šta je ostalo od muzeja "Bitka za Neretvicu"

Nalog na X otvoren je u nedjelju sa porukom na hebrejskom koja glasi: „U ime Boga, najmilostivijeg“, što je poznata pozdravna fraza na Bliskom istoku.

Hameneijev kabinet već godinama održava više naloga za 85-godišnjeg vrhovnog vođu na X-u i u prošlosti je slao poruke na različitim jezicima.

Druga objava je bila na engleskom jeziku i glasila je: „Cionisti prave pogrešnu procjenu u vezi s Iranom. Ne poznaju Iran. Još uvijek nisu uspjeli da pravilno razumiju snagu, inicijativu i odlučnost iranskog naroda.“

Poruka se odnosila na napad Izraela na Iran u subotu.

Društvena mreža u vlasništvu Elona Muska nije odgovorila na zahtjev za komentar koji je poslala medijska kuća Associated Press-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak