Dramatičan trenutak: CNN-ov novinar uživo snimao napad Irana na Izrael, a onda je prekinuo prenos

7
Radiosarajevo.ba
Dramatičan trenutak: CNN-ov novinar uživo snimao napad Irana na Izrael, a onda je prekinuo prenos

Ekipa CNN je zabilježila dramatičan trenutak kada je reporter morao napustiti direktan prijenos i skloniti se dok je Iran slao projektile na Izrael.

Jim Sciutto je izvještavao uživo s krova u Tel Avivu dok je Iran u utorak navečer, 1. oktobar,  lansirao stotine projektila na Izrael.

"Moramo sići s krova", rekao je Sciutto dok su se projektili na nebu iznad Tel Aviva eksplodirali. "Ovi se spuštaju tik do nas ovdje. Moramo ući unutra."

Lokalni izbori 2024 | Zajedno se oglasili SDP, NiP, NS, Platforma za progres i Za nove generacije

Dok se na snimku vidi kako rakete padaju nebom usred zaglušujućih sirena, reporteri su se spuštali do skloništa. Izrael ima odbrambeni sistem Iron Dome za presretanje projektila, ali čini se da su fragmenti bombi stigli do centra Tel Aviva, prema izvještaju u srijedu ujutro, 2. oktobra. 

Iran je lansirao projektile na Izrael kada je mrak počeo da pada, jedan dan prije jevrejske Nove godine Rosh Hashanah. 

Ambasador BiH u Teheranu: 'Niko nije izrazio želju za evakuacijom'

Ranije u utorak, američka ambasada u Izraelu poručila je svojim zaposlenima da se vrate kući i budu spremni da uđu u skloništa jer je Bijela kuća upozorila na neposredan napad balističkih projektila iz Irana. Bijela kuća je upozorila da će svaki napad imati "teške posljedice" u sastanku nakon iranskog napada. Iranski predsjednik Masoud Pezeshkian kasno u utorak navečer, rekao je da je njegova zemlja uzvratila na agresiju Izraela na osnovu legitimnih prava.

"Nismo agresivni, ali smo odlučni protiv prijetnji. Ne ulazite u sukob s Iranom", rekao je Pezeshkian u poruci na društvenim mrežama. Poručio je da su raketni napadi na Izrael izvedeni "radi mira i sigurnosti Irana i regiona, na osnovu legitimnih prava". Dodao je da su pokazali "jasan odgovor" na agresiju Izraela, napominjući da su napadi izvedeni u cilju odbrane interesa i građana Irana.

"Benjamin Netanyahu treba znati da Iran ne traži rat, već da će odlučno odgovoriti na svaku prijetnju. Ovo je bio samo dio naše moći. Ne ulazite u sukob s Iranom", kazao je iranski predsjednik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak