Dramatičan snimak: Spasioci izvukli čovjeka koji je na frižideru plutao 50 kilometara od obale

1
Radiosarajevo.ba
Dramatičan snimak: Spasioci izvukli čovjeka koji je na frižideru plutao 50 kilometara od obale

Florida se u petak, 11. oktobra, suočila s posljedicama uragana Milton, koji je donio srušena stabla, oštećene dalekovode i poplavljena naselja, ostavljajući iza sebe najmanje 16 mrtvih.

Iako se strahovalo od katastrofalnih valova na moru, koji su mogli dodatno pogoršati situaciju, Milton je prošao bez takvih efekata.

Međutim, operacija čišćenja mogla bi potrajati sedmicama ili čak mjesecima, posebno za one koji su već pretrpjeli štetu usled uragana Helene, koji je pogodio region prije dvije sedmice.

Čelik odgovorio Nijemcima na prilog o Bilinom Polju: Sve stalo u dvije riječi

Chase Pierce iz zapadnog St. Petersburga opisuje kako je svjedočio dramatičnim scenama – transformatori su eksplodirali, iskrice su frcale, a dalekovodi su padali u dvorišta. "Otvara vam oči za ono što majka priroda može učiniti", rekao je za Reuters. Analitičari predviđaju da bi šteta koju je prouzročio Milton mogla osiguravatelje koštati čak do 100 milijardi dolara, čime postaje peti najjači atlantski uragan u historiji.

Stanovnici Floride opisuju dvostruku katastrofu, jer je Milton pogodio zapadnu obalu u srijedu navečer, dok su se duž istočne obale događale druge velike nesreće. Prema podacima CBS Newsa, vlasti Floride su zabilježile najmanje 16 smrtnih slučajeva povezanih s uraganom.

U međuvremenu, avionska posada Obalne straže Sjedinjenih Država uspješno je spasila čovjeka koji je plutao na frižideru u Meksičkom zaljevu, otprilike 50 kilometara od obale Floride. Ronioc je bio spušten do muškarca, koji je potom prebačen u Opću bolnicu u Tampi na medicinsku pomoć.

Floridi će biti potrebno vremena da se oporavi od ove prirodne katastrofe, a mnogi se nadaju bržem povratku normalnom životu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak