Djevojka porijeklom iz BiH poginula u teškoj nesreći u Americi

0
Radiosarajevo.ba
Djevojka porijeklom iz BiH poginula u teškoj nesreći u Americi

Najmanje četiri osobe poginule su u tri odvojene nesreće u Ohiu, u SAD-u, a jedna od žrtava je i Ajla V. (20), djevojka porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je živjela u američkom gradu Utica.

Kako prenose američki mediji, Ajla V. je u momentu nesreće bila na zadnjem sjedištu kada je prikolica velikog teretnog vozila udarila automobil u kojem se nalazila. Navodno, u momentu nesreće je spavala.

Njena porodica je, saopštavajući ovu tragičnu vijest, rekla da je Ajla V. putovala na bh. festival koji se održava u Iowi. U međuvremenu, prijatelji su na GoFund pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za transport tijela i njenu sahranu, pišu Nezavisne.

Zapaljen automobil u vlasništvu bivšeg predsjednika HDZ-a u Mostaru

Oni dodaju da je ovo tragičan gubitak za čitavu bh. zajednicu.

"Ona je bila voljena ćerka, sestra, prijateljica, njen divni duh je dodirnuo svakoga koga bi upoznala", stoji u apelu. Ajla je bila članica brojnih klubova u samoj zajednici, ali je nerijetko podučavala i mlađe članove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak