Djeca među deset ubijenih u izraelskom napadu na školu u Gazi

2
AA

Najmanje deset Palestinaca, uključujući djecu, ubijeno je, a nekoliko povrijeđeno u subotu u izraelskom zračnom napadu na školu u gradu Gazi, gdje su smješteni raseljeni.

"Deset Palestinaca je ubijeno, a nekoliko povrijeđeno u napadima izraelskih okupacionih ratnih aviona na školu u kojoj su se nalazili raseljeni ljudi u četvrti Sheikh Radwan u sjevernom gradu Gaze", objavila je palestinska civilna odbrana na Telegramu.

Medicinski izvori su potvrdili da je Baptistička bolnica Al-Ahli primila "nekoliko mučenika i ranjenih, uključujući djecu, zbog izraelskog napada koji je ciljao školu Hamama".

Dnevnik Radija Sarajevo | Lejla Kusturica: Na braniku Neretve i Une

Očevici su rekli da je u bombardovanju uništeno nekoliko učionica u toj školi, koja je puna raseljenih Palestinaca.

Izraelska vojska je priznala da je izvršila napad na školu u sjevernoj Gazi, tvrdeći da ju je Hamas koristio kao "skladište oružja".

Stravičan udar na školu u Gazi, među mrtvima 15 djece i osam žena

Izrael, koji krši rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, suočava se s međunarodnom osudom zbog svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Gazu od napada Hamasa 7. oktobra.

Od tada je ubijeno više od 39.500 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a više od 91.000 je povrijeđeno, navode lokalne vlasti.

Skoro deset mjeseci od početka rata, ogromni dijelovi Gaze leže u ruševinama uz blokadu hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak