Detalji masakra u američkoj školi: Učenik (14) ubio četvero ljudi, FBI je već upozoravao na njega

1
Radiosarajevo.ba

Napadač koji je u srijedu, 4. septembra, vatrenim oružjem u srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Georgiji ubio dva učenika i dva nastavnika te ranio još devet osoba je 14-godišnji učenik te škole, saopćile su vlasti.

Osumnjičenik je identificiran kao Colt Gray, 14-godišnji učenik škole i nalazi se u pritvoru, te će mu se suditi kao odrasloj osobi, rekao je Chris Hosey, direktor istražnog ureda Georgije, prenosi Hina.

Osumnjičenik je razgovarao s istražiteljima, no nisu željeli otkriti znaju li što mu je bio motiv. Također nisu kazali iz kojeg je oružja pucao.

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

"Ono što vidimo je zlo", rekao je šerif Jud Smith tokom kratke konferencije za novinare u krugu škole. Dodao je da su njegovi zamjenici brzo reagirali na pucnjavu nakon što je šerifov odjel primio poziv o aktivnom strijelcu oko 10 sati i 20 minuta.

Nakon dolaska policije dječak se odmah predao, kazao je Smith.

Pucnjava u školi u SAD-u: Najmanje dvoje poginulih?

Školu koja se nalazi oko 80 kilometara sjeveroistočno od Atlante pohađa gotovo 1.900 učenika, a s nastavom je počela 1. augusta.

Bijela kuća je saopćila da je predsjednik Joe Biden upoznat s incidentom te da će se vlada nastaviti koordinirati s "federalnim, saveznim i lokalnim dužnosnicima".

Colt Gray prošle godine ispitan je nakon anonimnih prijetnji koje je uputio na internetu, objavio je FBI. Radilo se o prijetnjama pucnjavom u školi koje su sadržavale slike oružja. Gray je tada policajcima rekao da on ne stoji iza tih prijetnji. 

FBI je lokalnu policiju upozorio na njega u maju 2023. godine. Policajci su obavili razgovor s dječakom i njegovim ocem koji je rekao kako u kući ima puške za lov, ali da dječak nije imao pristup oružju. 

"U to vrijeme nije bilo razloga za hapšenje ili poduzimanje bilo kakvih dodatnih radnji", objavio je FBI.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak