Cure detalji noćnog sastanka u Moskvi: ‘Zabrinut je, uznemiren i uzrujan. Znate li šta mi je rekao?‘

0
Radiosarajevo.ba
Cure detalji noćnog sastanka u Moskvi: ‘Zabrinut je, uznemiren i uzrujan. Znate li šta mi je rekao?‘

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obećao je tokom hitnog sastanka s iranskim dužnosnicima da će učiniti "sve što je potrebno", nakon što su se pojavio izvještaj o fatalnom padu helikoptera iranskog predsjednika, tvrdi izaslanik Teherana u Moskvi.

Naime, ruski predsjednik sastao se s iranskim ambasadorom Kazemom Jalalijem kasno u nedjelju, 19. maja, izvijestili su državni mediji, nakon što su se pojavio izvještaj da se helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija (63) srušio u gustoj magli iznad planinskih predjela Irana.

"Prvo mi se obratio gospodin Putin, rekavši da su svi veoma tužni zbog nesreće Ebrahima Raisija. Tvrdi da će učiniti baš sve što je potrebno kako bi nam pomogao u ovim trenucima", rekao je Kazam Jalali za Islamic Republic News Agency, službenu novinsku agenciju Islamske Republike Iran, prenose svjetski mediji.

Suljagić reagovao na izjavu izraelskog ambasadora u Srbiji: Ovo je opasan korak unazad

Dodao je da je ruski čelnik također rekao da je Kremlj "vrlo zabrinut i uznemiren". "Svakako prenesite moju poruku vrhovnom vođi Islamske revolucije da smo spremni učiniti sve što je potrebno", citirao je Jalali Putina.

Rusija je navodno već bila pripremila dva aviona, 50 ljudi i opremu za pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak