Čudo u Vijetnamu: Dječak (6) nađen duboko u šumi, nestao je prije pet dana

1
Radiosarajevo.ba
Čudo u Vijetnamu: Dječak (6) nađen duboko u šumi, nestao je prije pet dana

Šestogodišnji dječak koji je nestao prije pet dana sada je pronađen duboko u šumi u Vijetnamu, javlja BBC.

Dang Tien Lam, koji živi u sjeverozapadnoj pokrajini Yen Bai, igrao se u potoku sa svojih devetero braće i sestara 17. augusta kada je zalutao u brda i izgubio se, objavili su lokalni mediji

Jučer su ga pronašli lokalci koji su čuli dječji plač dok su krčili polje cimeta u blizini šume. Lam, koji je pronađen kako sjedi u grmlju kasave oko 6 km od mjesta gdje je nestao, bio je toliko slab da nije mogao stajati.

I Nurkić došao po "mušku vodu": Legendarni košarkaš oduševio posjetom

"Tako sam umoran, ne mogu ustati, molim vas, podignite me", rekao je Lam, prema riječima 52-godišnjeg farmera Ly Van Nanga, koji je bio među onima koji su pronašli dječaka. Lam je preživio zahvaljujući lišću i divljem voću, a vodu je pio iz potoka, navodi se u izvještajima lokalnih medija.

Fotografije prikazuju mještane kako mu nude hranu nakon što su ga iznijeli iz šume. Na njima se vidi kako jdječak nosi crvenu majicu kratkih rukava i kratke hlače koje su bile potpuno zaprljane, a kosa mu je raščupana.

"Rekao mi je da, kad se izgubio, nije mogao pronaći put kući. I što je više hodao, to je bio izgubljeniji", rekao je Nang. Policija je rekla da je "čudo" što je Lam pronađen živ, dodajući da je dječak stabilno. "Čestitamo na sigurnom povratku svojoj obitelji", napisali su na objavi na Facebooku.

Vijest je izazvala olakšanje na vijetnamskim društvenim mrežama, a mnogi su čestitali Lamovoj porodici i zahvalili timu za potragu. Lokalne vlasti su mobilizirale više od 150 ljudi - uključujući policajce, vojnike i lokalne volontere - u potrazi za Lamom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak