Bosanka iz Australije: Ovo je strašno, samo se molimo za kišu!

B. T.

Ovo je strašno! Sad se samo molimo za kišu, koja bi ovu kataklizmu zaustavila. 

Kazala nam je to iz Australije Đemila Talić-Gabriel, koja je svojevremeno bila počasna konzulica BiH u toj zemlji, na našu molbu da nam prenese trenutnu situaciju u Australiji, kojom danima haraju veliki požari. 

"Mi se trenutno nalazimo u Shellharbouru, gdje imamo stan . Lokacija je na plaži, a terasa nam je okupana garežom koji je vjetar nanio. Ovakva katastrofa je neupamćena, objašnjava Talić-Gabriel.  

Dostavila nam je i fotografije iz mjesta Kangaroo Valley, u kojoj ima vikendicu. 

Foto: Privatni album: Đemila Talić-Gabriel

"Ona je  bila okružena vatrenom stihijom. Čovijek koji nam nadgleda imanje nam je poslao ove slike", objašnjava naša sagovornica. 

Upitana ima li saznanja o tome kako se brojni Bosanci i Hercegovci koji su emigrirali u Australiju bore sa vatrenom stihijom, kaže: 
 
"Naši ljudi u Sydneyu su neoštećeni, niko nije izgubio kuću, niti je bilo povrijeđenih", kaže Talić - Gabriel, koja zaključuje da vatrogasci, zajedno sa dobrovoljcima, pokušavaju zaustaviti vatrenu stihiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak