Bosanci se nagodili sa tužilaštvom, čeka ih zatvorska kazna

3
Radiosarajevo.ba
Bosanci se nagodili sa tužilaštvom, čeka ih zatvorska kazna

U Regionalnom sudu u Stuttgartu tri državljanina Bosne i Hercegovine (31, 45, 51) priznali su sve tačke optužnice.

Optužnica ih tereti da su na području njemačkog Ludwigsburg izvršili 29 provalnih krađa i odnijeli plijen vrijedan 150.000 evra.

Oni su tako sklopili nagodbu sa tužilaštvom koja podrazumijeva da neće biti osuđeni na više od šest godina zatvorske kazne.

Ko su najveći milioneri? On dominira sa 220 miliona, Čola i Brega ga prate, a ona ruši sve rekorde

Iako se očekivalo da će suđenje potrajati mjesecima, ono se iznenada završilo njhovim priznanjem. Kako su još ranije prenijeli njemački mediji, njih trojica nisu birali šta će ukrasti. Uzimali su sve što im je dolazilo pod ruku: novac, nakit, dragocjenosti. Sve provalne krađe izvedene su oblasti Ludwigsburga.

Inače, optužnica ih terete da žrtvama nisu nanijeli samo materijalnu štetu, već i psihološku, jer mnogi od njih i danas žive u strahu.

Inače, kako prenose njemački mediji, do njihovog hapšenja došlo je detaljnom istragom njemačke policije, koja je u međuvremenu prikupila i veliki broj optužujućih dokaza.

Pretpostavlja se da je ova jaka, skoro pa neoboriva optužnica i glavni razlog njihove nagodbe, javljaju Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak