Biden najavio novu pomoć: Ukrajina će dobiti 500 miliona dolara vrijednu vojnu opremu

0
FENA

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden, koji boravi u iznenadnoj posjeti Kijevu, najavio je isporuku ključne vojne opreme za Ukrajinu.

Biden je najavio da će tokom susreta sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i njegovim timom razgovarati o podršci Ukrajini u smislu nove isporuke ključne opreme, uključujući topničku municiju, protuoklopne sisteme i radare za zračni nadzor kako bi se ukrajinski narod zaštitio od zračnog bombardiranja.

On je tokom iznenadne posjete Kijevu u ponedjeljak, pojasnio da će Washington dati Ukrajini novi paket vojne pomoći vrijedan 500 miliona dolara.

Velika fešta u Kragujevcu zbog uspjeha Bosanca. Hit Dine Merlina posvećen Feđi Dudiću

Dodao je da će kasnije ove sedmice objaviti dodatne sankcije protiv elita i kompanija koje pokušavaju izbjeći ili popuniti rusku ratnu mašineriju, prenosi Ukrinform.

"Tokom prošle godine, Sjedinjene Države izgradile su koaliciju nacija od Atlantika do Pacifika kako bi pomogle u odbrani Ukrajine u vojnom, ekonomskom i humanitarnom smislu i ta će se podrška nastaviti", istaknuo je američki predsjednik.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski napisao je na Telegramu da je Bidenov posjet "iznimno važan znak podrške za sve Ukrajince" i objavio fotografiju dvojice čelnika kako se rukuju, prenosi AFP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak