Američki mediji tvrde: Izrael planira odmazdu za napade Irana, ovo su strateški ciljevi

4
Radiosarajevo.ba
Američki mediji tvrde: Izrael planira odmazdu za napade Irana, ovo su strateški ciljevi

Izrael navodno planira značajan odgovor na iranski raketni napad koji se desio u utorak, 1. oktobra, iako detalji i vrijeme tek treba da budu određeni, tvrdi Axios. 

Pozivajući se na neimenovane izraelske zvaničnike, jedna od vjerovatnih meta su iranska naftna postrojenja, ali je također mogući napad na iranski sistem protivvazdušne odbrane, kao i ciljana ubistva visokih ličnosti.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu oglasio se u utorak uvečer, 1. oktobra, povodom iranskog napada na ovu zemlju, u kojem je na Izrael lansirano više od 180 raketa.

U Sarajevu suradnja FUCZ i ambasade Republike Češke: Pronađeno više komada eksplozivnih sredstava

Izraelski premijer obećao je odmazdu, rekavši da će Iran "platiti" za svoje postupke. "Iran je napravio veliku pogrešku večeras – i platit će za to", rekao je Netanyahu na početku političko-sigurnosnog sastanka.

Iran prvi put koristio hipersonične rakete? Pogledajte zašto su one posebno opasne

"Režim u Iranu ne razumije našu odlučnost da se branimo i našu odlučnost da uzvratimo našim neprijateljima.

Držat ćemo se načela koje smo postavili: Ko nas napadne, mi ćemo napasti njih. To vrijedi za svaku regiju u kojoj se borimo protiv Osovine zla, a vrijedi i za Iran", poručio je Benjamin Netanyahu, premijer Izraela.

O napadu Irana na Izrael više čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak