Alarmantno i dramatično u Austriji: Javio se Hurem Avdić, velike štete i na imovini naših ljudi

1
Radiosarajevo.ba

Centralna i Istočna Evropa su pod vodom. Najmanje sedam mrtvih, desetine nestalih, hiljade evakuisanih i desetine hiljada ljudi bez struje.

U Austriji je poginuo vatrogasac dok se borio s poplavama.

Za Federalnu televiziju posljednje informacije iz Beča nakon izlijevanja Dunava donosi Hurem Avdić, predsjednik Udruženja bh. građana u Austriji.

Alarmantno i dramatično u Austriji: Javio se Hurem Avdić, velike štete i na imovini naših ljudi

"Situacija, ne bih rekao da je katastrofalna, ali je dosta zabrinjavajuća, alarmantna i dramatična. Ja se javljam iz grada Schwechat, nadomak Beča, gdje je najveći aerodrom ovdje u Austriji.

Upravo sam razgovarao s gradonačelnicom, koja mi je potvrdila, iako je već kiša ovdje prestala da pada, da je situacija zabrinjavajuća jer rijeke su pod pritiskom, voda je dosta nadošla. Očekujemo večeras šta će sve da se desi."

Nadamo se da neće doći do obilnih padavina da ne bi došlo do katastrofalnog stanja, dodao je.

"U Beču je proglašeno stanje katastrofe ili stanje elementarne nepogode. Neke saobraćajne komunikacije su blokirane. Imao sam priliku da razgovaram s našim poduzetnicima, nekima su čak i pogoni poplavljeni. Imamo ljude kojima su poplavljene kuće, tako da će, sigurno, biti puno posla poslije ovih padavina, štete će biti, sigurno, milionske. Nadamo se da će kiša večeras da prestane", zaključio je Avdić. 

Sve o poplavama možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak