Ajkula napala tinejdžerku u plićaku, djevojčicu odbranio brat

0
Radiosarajevo.ba
Ajkula napala tinejdžerku u plićaku, djevojčicu odbranio brat

Tinejdžerica je u teškom, ali stabilnom stanju nakon što ju je u četvrtak ugrizao veliki morski pas dok se plivala u blizini Keaton Beacha na obali Meksičkog zaljeva u Floridi.

Ured šerifa okruga Taylor (TCSO) potvrdio je da je maloljetnica "pretrpjela ugriz ajkule dok je ronila u blizini Grassy Islanda u vodi dubokoj otprilike metar i po".

Iako vrsta morskog psa nije utvrđena, TCSO je rekao da je bio dugačak skoro tri metra.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

"Član obitelji je skočio u vodu i tukao ajkulu dok se maloljetnica nije oslobodila", rekao je TCSO.

Užas kod Hurgade: Žena preminula nakon napada ajkule

Prema Facebook objavi oca tinejdžerice, ajkula je ugrizla djevojčicu dva puta. Ona se pokušala odbraniti, udarala ga je i ubadala prstima u oči, ali morski pas nije popustio stisak.

Ipak, njen brat, inače vatrogasac, bio je s njom u vodi i borio se s morskim psom, uspio je spasiti i smjestiti u obližnji čamac. Brat joj je također stavio podvez na nogu i pobrinuo se da ostane budna dok je odvedena natrag na Keaton Beach, "na kraju joj spasivši život", rekao je otac.

Djevojčica je prebačena u bolnicu Tallahassee Memorial i podvrgnuta hitnoj operaciji, napisao je njezin otac.

Pretrpjela je "nestvarno veliku štetu" na bedru i "živac na stražnjoj strani bedra je teško oštećen", rekao je.

"Ljekari u ovom trenutku nisu sigurni u kakvom je stanju noga i žele pratiti dan po dan kako bi vidjeli što će se morati učiniti", dodao je.

Tinejdžerka je podvrgnuta drugoj operaciji u subotu ujutro, "kako bi eventualno popravili moguća oštećenja živaca i također očistili sva mrtva tkiva u bedru nastala kao posljedica napada morskog psa", rekao je njezin otac u ažuriranoj objavi na Facebooku.

Iz bolnice Tallahassee Memorial HealthCare, gdje se djevojčica oporavlja, saopćili su da će subotnja operacija poslužiti i za "istraživanje razmjera oštećenja njezine noge i utvrđivanje koje su opcije liječenja dostupne s ciljem spašavanja njene noge".

"Trenutno rješavamo svaki problem iz dana u dan, ali dugoročni izgledi za njenu nogu nisu dobri", napisao je njezin otac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak