Zukorlić više ne može biti muftija

Radiosarajevo.ba
Zukorlić više ne može biti muftija


Muamer Zukorlić više ne može biti muftija, jer je svojom kandidaturom za predsjednika Srbije i izbornim debaklom sveo islamsku zajednicu u Sandžaku na najniže grane.

Tako smatra sandžačko-srbijanski političar Rasim Ljajić, predsjednik Socijaldemokratske partije, koja je na izborima nastupila u sklopu koalicije sa Demokratama Borisa Tadića.

Za njega su naročito važni i značajni rezultati izbora u Sandžaku, jer su presudni za ovu regiju. Za muftiju Muamera Zukorlića kaže da je doživio veliki poraz.

„On je doživio debakl. To što je taj čovjek sveo IZ na najniže moguće grane jeste nešto što je moralo biti sankcionisano na ovim izborima. Zukorlić više ne može biti ni muftija“, smatra Ljajić.

Zukorlić je, kako kaže Ljajić, u Novom Pazaru dobio manje od 19 posto glasova, a u cijeloj Srbiji osvojio je manje od jedan posto.

Ljajić je uvjeren da će ova koalicija formirati novu vlast u Srbiji, jer imaju većinu, a Srpska napredna stranka ne može dobiti većinu ni kad bi se udružila sa Socijalističkom partijom Srbije koju vodi Ivica Dačić.

„Mi ćemo sigurno biti dio novog saziva Vlade, jer Nikolićev SNS čak i s Dačićevim SPS-om nema dovoljno mandata da formira skupštinsku većinu. Imamo veći prostor za političko manevrisanje, tako da je izvjesno da će lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" formirati većinu i budući saziv vlade“, kazao je Ljajić za Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak