Zemljotres u Crnoj Gori

0
Radiosarajevo.ba
Zemljotres u Crnoj Gori

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u subotu, 23. marta, u 11 sati i 22 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na području Danilovgrada.

"Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2,8 jedinica Richterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III-IV stepena Merkalijeve skale (MCS).

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 21 km", navodi se u objavi Zavoda.

Preminuo knjiženik i prevodilac Ivan Ivanji u 96. godini

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području, dodaje se u saopštenju.

"Kao vjetar kroz kuću", "kratak, ne previše jak", "Mali potres sa zvukom", samo su neki od komentara na aplikaciji EMSC-a.

Podsjetimo, proteklih nekoliko dana na granici između Bosne i Hercegovine česti su zemljotresi, a najjači je iznosio jačine 5,7 stepeni po Richteru na području Nikšića.

Zemljotres se dogodio 14. marta 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak