Zemljotres u Crnoj Gori

0
Radiosarajevo.ba
Zemljotres u Crnoj Gori

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros je u 6 sati i 16 minuta registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom 5 km jugoistocno od Ulcinja.

Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 4.1 stepeni Richterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V-VI stepeni Merkalijeve skale (MCS).

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 12 km, javljaju crnogorski mediji.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

"Na osnovu teorijskog modela makroseizmickog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne stete u epicentralnom području", saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Ovaj potres mogli su osjetiti i stanovnici Crne Gore i Albanije, a osjetili su ga i stanovnici juga Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

"Grozno je bilo", "Užasni buđenje, bilo je strašno", "Opet je treslo, bilo je vrlo neugodno", samo su neki od komentara na stranici EMSC-a.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak