Zbog ubistva uhapšeni bh. državljani

Radiosarajevo.ba
Zbog ubistva uhapšeni bh. državljani

Policija Crne Gore jučer je uhapsila dvoje državljana Bosne i Hercegovine, koji se sumniče za otmicu i ubistvo italijanskog državljanina Roberta Menikalija, počinjenih u Sloveniji, saopštio je MUP RS.

U zajedničkoj akciji pronalaska osumnjičenih, kodnog naziva 'Trst', učestvovali su pripadnici policijskih snaga Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, te RS-a, a kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, uhapšeni su Zlatan Blagojević (30) i Ljiljana Đalić (29). 

Osumnjičeni će biti predani istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, radi određivanja ekstradicionog pritvora.

Potsjetimo, nestanak italijanskog državljanina prijavljen je 19. juna, kada je napustio svoj dom, uz objašnjenje da putuje u Sloveniju da proda svoj automobil.

Policijskom istragom je utvrđeno da je nestali Italijan imao namjeru da proda svoje vozilo Blagojeviću, koji je 19. juna oko 20.00 sa Đalićevom prešao slovenačko-hrvatsku granicu upravljajući vozilom čiji je vlasnik bio Manikali.

Pripadnici MUP RS pronašli su i oduzeli 8. jula to vozilo na auto otpadu "AE" u Jelahu kod Doboja, koje je osumnjičeni Blagojević prodao vlasniku tog autootpada. Istog dana, slovenačka policija je u okolini Nove Gorice pronašli leš Menikalija.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak