Zatvorena birališta u Crnoj Gori

Anadolija
Zatvorena birališta u Crnoj Gori
U Crnoj Gori večeras u 20 sati zatvorena su biračka mjesta na kojima su birači glasali na četvrtim po redu parlamentarnim izborima od obnove nezavisnosti.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori do 18 sati glasalo je 65,5 posto upisanih birača, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju.

U Crnoj Gori biračka mjesta bila su otvorena jutros od sedam sati, a  pravo glasa na izborima imalo je 528.817 građana Crne Gore, koji su birali između 17 listi, koliko ih je prijavljeno. Za ulazak u crnogorski parlament, koji broji 81 poslaničko mjesto, prijavljeno je 1.129 kandidata.

Izbore u Crnoj Gori obilježile su nepravilnosti, ali i incidenti koji su se dogodili na pojednim biračkim mjestima.

Tako je na šest biračkih mjesta u Rožajama došlo do sukoba i privođenja desetak osoba tokom održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

"Dešavanja na šest biračkih mjesta u Rožajama predstavljaju najveće narušavanje izborne procedure tokom današnjeg dana. CeMi posmatrači su izvijestiti o masovnim sukobima na šest biračkih mjesta u Rožajama. Usljed tuče prekinuto je glasanje", istakao je Marko Savić iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Također, glavna vijest koja je obilježila današnje parlamentarne izbore u Crnoj Gori je i hapšenje 20 osoba iz Srbije dok se za jednim još traga, a zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo terorizam. 

Naime, ove osobe osumnjičene su da su na teritoriji Crne Gore počinile krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam.

Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali namjeru da prvo preuzmu automatsko oružje, a potom da večeras izvrše napade na institucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne iskučujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike.

Među uhapšenima je i Bratislav Dikić, nekadašnji šef Žandarmerije u Srbiji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak