Zaposlenici trgovine u blizini doma u Daruvaru: "Ranjeni su došli do nas, jedan s metkom u prsima"

0
Radiosarajevo.ba
Zaposlenici trgovine u blizini doma u Daruvaru: "Ranjeni su došli do nas, jedan s metkom u prsima"

Bivši branitelj upao je jutros, 22. jula, u Dom za starije i nemoćne u Daruvaru i počeo pucati te ubio majku, štićenice, zaposlenike.

Hrvatski mediji su stupili u kontakt sa zaposlenicima trgovine koja se nalazi u blizini, a koji su pružili pomoć ranjenima

"Trgovina je radila, čuli smo hice. Mislili smo da su neki radovi, da je nekome nešto ispalo. Dvoje ranjenih je došlo kod mene u trgovinu. Jedna žena je imala povrijeđeno oko, a muškarac je imao povredu prsa, navodno metak u prsnom košu. Oni su zaposlenici doma. Zaštitio sam ih do dolaska policije. Hitna je išla prvo u dom pa smo izašli van. Oboje su živi, koliko znam. Muškarac se počeo rušiti, nije mu bilo dobro. Ali zbrinut je, odvezli su ga", kaže zaposlenik obližnje trgovine.

Maksić: Harris donosi novu dinamiku, ostanak Bidena bio bi ravan predaji Bijele kuće - Trumpu!

Oglasila se i policija

"Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska je danas, 22. jula, u 10:10 sati zaprimila dojavu da je muška osoba uporabom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe.

Ko je ubica iz Daruvara? Hrvatski mediji otkrivaju prve informacije

Osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem je pod nadzorom policije. Na mjestu događaja slijedi uviđaj kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru", navode iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Više informacija o tome šta se dogodilo pročitajte OVDJE.


 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak