Zagrepčanin koji je bacio psa kroz prozor ide u zatvor

Radiosarajevo.ba
Zagrepčanin koji je bacio psa kroz prozor ide u zatvor

Zbog mučenja životinje, odnosno bacanja psa kroz prozor, 26-godišnji T. S. iz Dubrave će morati odležati iza rešetaka tri mjeseca. To je odlučio Županijski sud u Zagrebu, koji je iskoristio zakonsku mogućnost, što rijetko čini, i nepravomoćnu novčanu kaznu preinačio u zatvorsku, piše Net.hr.
U međuvremenu su se mladić i njegova nevjenčana supruga pomirili i žive zajedno s djetetom, a pekinezerica Luna (koja je zadobila teške povrede) se još nalazi u skloništu za životinje.

Kada mu je trudna nevjenčana supruga to jutro 17. septembra 2011. godine na odlasku iz stana u svađi kazala da ga ostavlja, T. S. (26) je bacio kroz prozor s trećeg kata zgrade njihovu pekinezericu Lunu.

Nakon što je bacio njihovu kujicu kroz prozor zgrade na nogostup, T. S. je otišao spavati, javio je Večernji list. Pekinezerica Luna ležala je u lokvi krvi, a trudna nevjenčana supruga prošla je kraj životinje, pogledala je i otišla ne pruživši joj pomoć. Prije toga je, prema svjedočenju stanara, s ceste doviknula T. S.-u: 'Ti nisi normalan!'.

Na sudu je tvrdio da mu je to jutro pas zapravo ispao kroz prozor, a do prozora je došao, kazao je, misleći da će mu se supruga vratiti kada ga vidi s Lunom u naručju.Nepravomoćno je bio kažnjen s 12 dnevnih dohodaka odnosno s 2.175 kuna, no drugostepeni sud je tu kaznu postrožio na zatvorsku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak