Zagreb: Suđenje za zločine nad srpskim civilima

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Suđenje za zločine nad srpskim civilima

Županijsko tužilaštvo u Zagrebu zatražilo je istragu protiv trojice bivših pripadnika Sedme gardijske brigade hrvatske vojske "Pume" zbog sumnje da su počinili ratni zločin usmrtivši više srpskih civila u akciji "Južni potez".

        Pripadnici "Pume" se sumnjiče da su od 10. do 11. oktobra 1995. godine na području Dabraca i Bočaca, sela između Mrkonjić Grada i Banjaluke, tokom akcije "Južni potez", u toku sukoba sa vojskom Republike Srpske, usmrtili više Srba.

        Protiv osumnjičenih je predložen pritvor zbog težine počinjenog djela, a protiv jednog od njih i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, objavljeno je na internet stranici državnog tužilaštva.

        Jedan od osumnjičenih Tihomir Šavorić je već od ranije u pritvoru i njemu se, sa još šestoricom pripadnika "Puma", sudi za ubistvo šest ratnih zarobljenika, pripadnika Vojske Republike Srpske, po nalogu komandanta ove brigade, sada pokojnog generala Ivana Koradea.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak