Zagreb: Oko 60 povrijeđenih u željezničkoj nesreći (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Oko 60 povrijeđenih u željezničkoj nesreći (VIDEO)

Foto: Sandra Šimunović/CROPIX

Direktor HŽ-putničkog prijevoza Marijan Klarić je izvijestio da se voz koji je jutros udario u kolosijek na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, pri čemu je ozlijeđeno 60 putnika, prije toga uredno zaustavio na deset stajališta, te da će uzrok zašto lokomotiva nije uspjela zakočiti i na zagrebačkom kolodvoru utvrđivati sedmočlano istražno povjerenstvo, prenosi Fena.

Putnički voz koji je dolazio iz Siska rano jutros oko 5.30 pri ulasku u zagrebački Glavni kolodvor udario je u grudobran, pri čemu su ozlijeđena 52putnika. Jedna se osoba bori za život u bolnici Sestara Milosrdnica.

Prema prvim informacijama, taj je putnik zadobio fraktru lubanje i liječnici ga pripremaju za operaciju. U istoj su bolnici još četiri osobe zatražile medicinsku pomoć.


Foto: Pixell

Ostali putnici su lakše ozlijeđeni, preveženi su u bolnicu za traumatologiju u Draškovićevoj, te do KBC Zagreb gdje im je pružena liječnička njega.

Voz se trebao zaustaviti na četvrtom peronu, ali nije se na vrijeme uspio zaustaviti te je iskočio iz tračnica nakon čega je udario u betonski odbojnik.

Okolnosti nesreće se još uvijek utvrđuju, ali sumnja se kako je glavni uzrok izrazito niska temperatura zbog koje je došlo do smrzavanja tračnica.

http://www.youtube.com/watch?v=x0V6tEL2_b4&feature=player_embedded
 

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak