Zagreb: Nastavljaju se demonstracije za Varšavsku (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Nastavljaju se demonstracije za Varšavsku (VIDEO)

Demonstracije u Zagrebu (foto: Cropix)

Oko 500 demonstranata, građana i aktivista Zelene akcije i Prava na grad okupilo se jučer u Zagrebu pred sjedištem SDP-a na Iblerovom trgu, nakon čega su se uputili prema zgradi HDZ-a jer i jednu i drugu stanku smatraju odgovornom u “slučaju Varšavska”.

Policija hapsi demonstrante u centru Zagreba (VIDEO)

Nakon demonstracija ispred zgrada SDP-a i HDZ-a, aktivisti koji se protive izgradnji garaža u zagrebačkoj ulici Varšavska, ponovo su krenuli u spornu ulicu, gdje su ih jake policijske snage spriječile da nastave svoje demonstracije.

Nakon što su neko vrijeme sjedili na raskrsnici, aktivisti su odlučili krenuti prema Varšavskoj. Prije nego što su krenuli Tomislav Tomašević je predložio da se danas opet blokira Zeleni val i krene na kamione.

Demonstranti su sjeli na cestu kod Varšavske te prihvatili prijedlog Teodora Celakoskog da se raziđu kućama. Dogovoreno je i da se danas u 19 sati pokušaju blokirati kamioni, a Celakoski je zatražio od građana da pokušaju dovesti što više ljudi. U jednom trenutku su aktivisti pokušali srušiti ogradu kod Varšavske, ali sa pokušajem su prekinuli kada ih je upozorila policija. Dogodio se i jedan incident kada je netko od demonstranata na policajce bacio plastičnu bocu, prenose hrvatski portali.


http://www.youtube.com/watch?v=kuZApSMOst0


radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak