Zabrinjavajući podaci u komšiluku: Na rubu egzistencije živi oko 140.000 Crnogoraca

1
Fena
Zabrinjavajući podaci u komšiluku: Na rubu egzistencije živi oko 140.000 Crnogoraca

U Crnoj Gori oko 140.000 građana živi na rubu egzistencije, a svaki treći stanovnik živi u zoni siromaštva, kazala je predsjednica nevladine organziacije Banka hrane u toj zemlji Marina Medojević.

Medojević je kazala kako svaki treći stanovnik živi u zoni siromaštva, posebice se oslanjajući na istraživanje UNICEF-a po kojem je svako treće dijete u Crnoj Gori siromašno.

Iz crnogorskog Crvenog krsta su saopćili da je u protekloj godini zabilježen porast porodica i pojedinaca kojima je potrebna pomoć.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nakon Crne Gore, još jedna zemlja iz regiona se povukla sa Eurosonga

"To su uglavnom porodice s većim brojem članova, pripadnici RAE populacije, kao i tražioci azila", istaknula je Milena Milić iz Crvenog krsta Crne Gore.

Darko Stojanović, sekretar u crnogorskom Ministarstvu rada i socijalne zaštite kazao je da za suzbijanje siromaštva mora biti provedena jedna široka akcija.

"Prvenstveno Vlade Crne Gore, a onda ministarstava, koja se bave tim pitanjem, a ne samo Ministarstva rada i socijalne zaštite", istaknuo je Stojanović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak