WikiLeaks uskoro otkriva zašto Mladić nije uhapšen

Radiosarajevo.ba
WikiLeaks uskoro otkriva zašto Mladić nije uhapšen


Prema pisanju britanskog Guardiana, WikiLeaks ima dokumente koji će otkriti zbog čega Ratko Mladić nije uhapšen. List ne navodi detalje diplomatskih depeša iz BiH u kojima se raspravlja ohaškom bjeguncu osumnjičenom za genocid u Srebrenici.

Očekuje se da će se u dokumentima koje WikiLeaks tek treba objaviti na svojim stranicama naći vrlo interesantni detalji o političkim liderima u regiji. Ugledni britanski dnevni list tvrdi da je imao uvid u diplomatsku depešu koja objašnjava zbog čega je Mladić i dalje slobodan čovjek, ali navedeni se dokument još nije našao na internetskim stranicama Juliana Assangea.

Ova je informacija izazvala veliki utjecaj u susjednoj Srbiji, gdje ju je u središnjem dnevniku RTS-a komentirao profesor na Fakultetu političkih nauka Predrag Simić.

"Objavljivanje informacija o Ratku Mladiću, naročito o njegovim vezana sa zapadnim obavještajnim službama i sporazuma s američkim diplomatima moglo bi biti značajno za naše historičare, ali i političare", kaže Simić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak