Vukčević: Ne odustaje se od Gorana Hadžića

Radiosarajevo.ba
Vukčević: Ne odustaje se od Gorana Hadžića

Srbijanski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže da je Srbija hapšenjem Ratka Mladića završila veliki posao, ali da Haški tribunal neće odustati od Gorana Hadžića.

"Završili smo veliki posao, ali još je jedno ime na našoj listi. Hag neće odustati od zatvaranja kompletne priče o saradnji Srbije sa Hagom. Goran Hadžić ostao je na slobodi. Nisu to novi pritisci, to je stari zahtjev", rekao je Vukčević za "Politiku".

On je ponovio da će tužilaštvo istražiti ko je sve pomagao Mladiću u skrivanju, "pogotovo one za koje se sumnja da su to radili u strukturama vlasti".

Vukčević je naveo da je sada očigledno da je porodica pomagala u skrivanju Ratku Mladiću, ali da "pomaganje članu uže familije nije krivično djelo". "Sada je očigledno da je porodica pomagala Mladiću u skrivanju pošto je lociran u kući svog bliskog rođaka", rekao je Vukčević.

On je napomenuo da je u toku pretkrivični postupak protiv određenog broja osoba sa teritorije Srbije za učešće u ubijanju ratnih zarobljenika u Srebrenici.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak