"Vučiću, ostavka!": Desetine hiljada građana na protestima u Beogradu, blokirali grad

8
Radiosarajevo.ba

Danas se održava treći po redu protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji dijela opozicije i građana. Kao što je ranije najavljeno, protest je počeo u 18 sati ispred Skupštine Srbije.

Srbijanski mediji prenose da je prisutno desetine hiljada građana koji su krenuli ka mostu Gazela gdje će biti blokiran saobraćaj.

Jedan od transparenata koji je viđen u masi je i "Miriše na srpsko proljeće".

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Okupljeni građani uzvikivali su "Vučiću, ostavka!". Podizanjem zastava Srbije okupljeni građani tražili su smjene šef BIA-e Aleksandra Vulina i ministra policije Bratislava Gašića. 

Organizatori su na početku protesta ponovili zahtjeve i rekli da su "jasni".

"Zahtijevamo zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru, to podrazumijeva momentalnu smjenu svih članova REM, hitno ukidanje emitovanja reality programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju, objavljuju lažne vijesti i krše novinarski kodeks", rekla je Jelena Mihailović, jedna od majki iz Pećinaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak