Vojvodina: Učenici osnovne škole pretukli profesora

Radiosarajevo.ba
Vojvodina: Učenici osnovne škole pretukli profesora

Novosadskog profesora matematike Ivana Janeša napala je grupa osnovaca dok je u nedjelju oko 20.20 sati čekao ženu i dijete u parku kraj Željezničke stanice. Prema riječima ovog nastavnika, dječaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike “ti si peder“, šutirali ga i udarali sve dok mu nisu nanijeli teške tjelesne povrede.

Janeš priča da je izašao do obližnje pumpe kako bi napuhao gume na biciklu, a zatim je sjeo na jednu klupu u parku kako bi sačekao da mu se supruga i sin pridruže u vožnji. U jednom trenutku prišla mu je grupa dječaka i pitala ga koliko je sati. Kada su čuli odgovor, mirno su nastavili još nekoliko koraka, gdje su sačekali da im se pridruži još nekoliko osnovaca, a zatim se vratili do Janeša, prenosi portal 021, piše Telegraf.rs.

"Najmanji od njih, rekao bih da ide u šesti razred, prišao mi je i pitao me da li znam nekog pedera. Kad sam mu odgovorio odrično, on je viknuo: ‘Ti si pederaš', a svi dečaci su poleteli ka meni i počeli da me šutiraju i udaraju", priča ovaj nastavnik.

Prema njegovim riječima, pomislio je da se brani, ali je zaključio da su u pitanju djeca, i pokušao je da pobjegne. Međutim, maloljetnici su ga srušili sa bicikla i nastavili tući, vičući “Pusti, hoću i ja ga šutnem u glavu“. Koliko dugo, ne može da odredi, ali kada su završili, ostao je ležati sa brojnim kontuzijama i slomljenim nosem.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na odjeljenje otorinolaringologije, da su mu povrede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno liječenje. Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, prema njegovim riječima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak