Vojislav Šešelj za počasnog građanina Moskve

Radiosarajevo.ba
Vojislav Šešelj za počasnog građanina Moskve

Desničarsko rusko udruženje "Desni konzervativni savez" podnijelo je prijedlog Komisiji za dodjelu počasnih titula da se Vojislavu Šešelju dodijeli titula počasnog građanina Moskve.
"Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od vanjske intervencije."

Njihov je prijedlog stavljen na dnevni red Komisije, a odluka o tome hoće li Šešelj, kojem se u Haagu sudi za ratne zločine, postati počasni građanin Moskve trebala bi biti donesena u narednih mjesec dana, potvrdio je za agenciju Srna šef moskovskog Povjerenstva Vladimir Platonov.

"Logično je da Moskva, kao zadnji bastion tradicionalizma u Evropi, Šešelju dodijeli titulu počasnog građanina. Optužbe koje ga terete za ratne zločine pokušaj su da se Srbiji nametne osjećaj krivice i da joj se diktira volja neoliberalnog establišmenta Evropske unije. Balkan je za njih uvijek bio poligon za razradu tehnologije.

Danas oni sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za 'ratne zločine' na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare. Treba se braniti izvan svojih granica", pojasnio je motive koje stoje iza prijedloga Ilija Gorjačev, šef odjela Desnog konzervativnog saveza zaduženog za Balkan, objavio je Index.hr.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak