Vlada Srbije našla rješenje za zbrinjavanje azilanata

Radiosarajevo.ba
Vlada Srbije našla rješenje za zbrinjavanje azilanata

Vlada Srbije odredila je na današnjoj sjednici objekat  Preduzeća za pružanje ugostiteljskih usluga  i trgovinu SAVA –TENT u Obrenovcu, za privremeni smještaj i obezbjeđivanje osnovnih životnih uslova licima koja traže azil u Republici Srbiji, javlja Anadolu Agency.

Srbija: Izbjeglice iz Sirije spavaju na otvorenom, stanovništvo negoduje

Kako je saopšteno nakon sjednice Vlade Srbije tražioci azila biće smješteni i u objekte na teritoriji opština Sjenica i Tutin, na osnovu saglasnosti  dobijenih od tih opština.

Vlada Srbije je tražioce azila oslobodila obaveze plaćanja boravišne takse. 

Srbijanska vlada je danas zadužila Komesarijat za izbjeglice i migracije, nadležna ministarstva  i lokalne samouprave da sprovedu ovaj zaključak i  obezbjede  neophodan smeštaj  tražiocima azila i pruže im krov nad glavom.

Vlada je najoštrije osudila  ispoljeno nasilje  i podmetanje požara  u  objekat namenjen za smeštaj  tražilaca azila u Obrenovcu

Meštani sela Ušće kod Obrenovca juče su blokirali raskrsnicu puta ka Termoelektrane "Nikola Tesla" kod Obrenovca i na taj način su spriječili oko 70 azilanata  da budu smještena u barakama u tom mestu.

Barake su sinoć i zapaljene, a požar je ubrzo ugašen, a policija je privela jedno lice zbog izazivanja požara. 

Državljani Sirije, Avganistana, Pakistana i drugih azijskih i afričkih zemalja koji su došli sa dva autobusa u Obrenovac uz pomoć policije i Komesirijata za izbjeglice i raseljena lica Srbije smještani su sinoć u hotelu "Obrenovac".

Zbog sve učestalijih zahtjeva za azil mahom građana iz azijskih i afričkih zemlja u Srbiji su otvorena dva kampa za azilante u Bogovađi kod Lajkovca i Banji Koviljači.

Vlada Srbije je donijela odluku da se kampovi za azilante otvore u drugim mjestima, a građani Srbije u mjestima gdje su smješteni azilanti protestuju zbog njihovog boravka. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak