Vlada Hrvatske ukinula pečate

Radiosarajevo.ba
Vlada Hrvatske ukinula pečate
Vlada Hrvatske je odlučila olakšati poslovanje s državom ukidanjem upotrebe pečata iz poslovne prakse.

Tom reformskom mjerom planira velike uštede i u javnom i u privatnom sektoru, pišu hrvatski mediji.

Vlada je na sjednici u srijedu donijela odluku o ukidanju upotrebe pečata iz poslovne prakse čime želi pridonijeti modernizaciji poslovnih procesa i poboljšanju usluga tijela državne uprave građanima, uz istodobno podupiranje gospodarstva kroz stvaranje jednostavnijeg poslovnog okruženja.

“Uklanjanje barijera poslovanja jedan je od glavnih ciljeva, danas ćemo ‘ugasiti’ pečat, to je signal za gospodarstvo. Tko god ga ima, sada ga može spremiti u ladicu za uspomenu”, rekao je Orešković na sjednici Vlade.

U društvu Grčke i Irske

Tom bi se reformskom mjerom također trebale postići višestruke uštede u javnom i privatnom sektoru u procedurama koje zahtijevaju upotrebu pečata. Samo na procesu osnivanja 22.970 j.d.o.o-a i d.o.o.-a s jednim osnivačem procijenjeno je da bi se uštedjelogotovo šest milijuna kuna.

Prema podacima iz izvještaja Doing Business Svjetske banke u postupku pokretanja poslovanja od svih članica Europske unije pečat uz Hrvatsku upotrebljavaju još samo Irska i Grčka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak