Vizna liberalizacija u 2010. - glavni cilj Kosova

Radiosarajevo.ba
Vizna liberalizacija u 2010. - glavni cilj Kosova

Velikim vatrometom i proslavom na otvorenom u organizaciji Skupštine opštine Priština kojoj je prisustvovalo više od deset hiljada građana u glavnom gradu dočekana je Nova 2010. godina.

Prvi je građanima glavnog grada Novu godinu čestitao gradonačelnik Prištine Isa Mustafa. Poželio im je mnogo sreće i uspjeha u novoj godini.

Prethodno su slične čestitke preko TV sa nacionalnom frekvencijom građanima Kosova uputili predsjednik i premijer Kosova Fatmir Sejdiu i Hashim Thaqi.

U čestitki predsjednika se ističe da je 2009 bila godina uspjeha.

„Odlazeća 2009 godina je donijela našoj zemlji mnogobrojne uspjehe. Kosovo je bilo faktor nadahnuća za dobre odnose sa zemljama regiona. Također smo održali prve lokalne izbore u nezavisnom Kosovu, gdje ste vi dragi građani još jednom dokazali primjerenu političku kulturu“, kaže se u čestitki kosovskog predsjednika.

Sejdiu ističe da će i u godini koja dolazi institucije Kosova odlučno raditi da bi uspješno prevazišli izazove koji su pred njima, kako bi još više ojačali vladavinu zakona, poboljšali dobrobit građana,.

„Mi ćemo se angažovati da obezbijedimo nova priznanja, podstičemo strane investicije na Kosovu i ubrzamo, koliko god je moguće proces liberalizacije viza. Kosovo je evropska zemlja i mi nećemo stati dok i de jure ne budemo članica Evropske unije i NATO-a“, poručio je predsjednik Sejdiu.

slobodnaevropa.org/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak