Večernji: Horvatinčić je 1980. ubio pješakinju

Radiosarajevo.ba
Večernji: Horvatinčić je 1980. ubio pješakinju

Dan nakon što je skrivio pomorsku nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje Talijana, saznalo se da ovo nije prva nesreća sa smrtnim ishodom koju je izazvao hrvatski poduzetnik Tomislav Horvatinčić

Večernji list se poziva na svoj članak iz 1980  u kojem se navodi kako je Tomislav Horvatinčić u Zagrebu prije 31 godinu automobilom usmrtio pješakinju, teško ozlijedio njezinu kćer i pobjegao s mjesta nesreće. Tada su pisali ovako:

"Zagorska cesta u večernjim satima minulog petka. Automobil kombi plave boje naletio je na 75-godišnju Mandu Vučković i njenu kćer, 53-godišnju Slavicu Nosek, kad su prelazile cestu. Tupi udar i obje žene pale su na kolnik. Po starom običaju, odmah se oko njih skuplja nekoliko prolaznika. Automobil se zaustavlja nakon 15 metara kočenja. Ali samo na čas. Vozač izlazi iz vozila, baca pogled na okrvavljene žene, bez riječi ponovno sjeda za upravljač i nastavlja vožnju. Ne zna da je Mandica Vučković u međuvremenu umrla u vozilu Hitne pomoći, a njena kći još je u kritičnom stanju."

Pobjegao jer se boji krvi
Tri sata nakon događaja policija je otkrila da je vozilom upravljao Horvatinčić, tada vlasnik kultnog restorana Babylon u koji su zalazili odvjetnici, suci i ostala društvena krema. Policija ga je neuspješno tražila u lokalu i stanu u Samoboru, a u Novakima nadaleko od njegove kuće zapazila je jedino oštećen Volkswagen zagrebačkih registracija. Iduću se večer Horvatinčić prijavio istražnom sudu, priznao bijeg, sudjelovanje u nesreći pa dao zanimljivo objašnjenje. "Kad sam izišao iz automobila, priprijetio mi je neki čovjek, pa sam se prestrašio i pobjegao...»

Nije odgovorio na pitanje zašto nije pozvao policiju i Hitnu pomoć. Za Večernji list je izjavio da je tada pobjegao jer se bojao krvi, što mu je, kaže, za potrebe suda potvrdio i psihijatar.

Općinsko javno tužilaštvo obustavilo je postupak protiv njega pa je obitelj žrtava nastavila privatno gonjenje. Tako je 1983. Horvatinčić osuđen na šest mjeseci zatvora, odnosno dvije godine uvjetno. Na tu je odluku podnio žalbu baš kao i obitelj žrtava, ali 1984. nepravomoćna je presuda potvrđena.

Nakon ovoga, obitelj Nosek je u bijesu su i očaju zapalila sve sudske spise. Uvjereni su da je njihov odvjetnik zapravo bio “Horvatinčićev igrač”. Horvatinčić pak ni danas ne želi priznati da se tada branio neuračunljivošću nego samo kaže da je dobio psihijatrijsku potvrdu o strahu od krvi.

Nesreća u Bregani
Takođe, ovaj tajkun kriv je za nesreću u Bregani kada je udario u Opel i ozlijedio četvero ljudi. Desilo se to 2009. godine, a među ozlijeđenima je bilo dvoje djece. Zbog presnažna stiskanja gasa izgubio je nadzor nad Landrover Range Roverom i udario u Opel Astru, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak