Večeras u Beogradu sastanak sa Tadićem

Radiosarajevo.ba
Večeras u Beogradu sastanak sa Tadićem

Predsjednici opština sa sjevera Kosova i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković sastaće se večeras u Beogradu sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i razgovarati o mogućnostima za rješenje krize na sjeveru pokrajine.

Sastanak je zakazan za 18.00 časova, a predsjednici četiri opštine tražiće od Tadića jasan odgovor koja je državna politika Srbije prema Kosovu.

Predsjednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da krizu na sjeveru pokrajine ne mogu da rješavaju predsjednici opština i da je neophodno da se u to uključi državni vrh Srbije.

"Predsednika Tadića obavestićemo kakva je situacija na severu Kosova i Metohije i šta smo juče razgovarali sa čelnicima Kfora i Euleksa u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Milović za beogradske medije.

U Kosovskoj Mitrovici sinoć je održan sastanak lidera četiri opštine i čelinika Kfora i Euleksa na kome, kao ni na prethodnim sastancima tokom sedmice, nije postignut dogovor o uklanjanju barikada koje su Srbi postavili na puteve.

Srbi sa sjevera Kosova rekli su da će svi putevi na sjeveru Kosova odmah biti oslobođeni kada se Kfor i Euleks vrate statusnoj neutralnosti i sa administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje vrate kosovske carinike i pogranične policajce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak