Vatromet, počasna garda i crveni tepih za Haradinaja

Radiosarajevo.ba
Vatromet, počasna garda i crveni tepih za Haradinaja

Nekadašnji vođa Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj, koji je u Haagu oslobođen svih optužbi za ratne zločine, doputovao je u 17.15 sati na prištinski aerodrom Adem Jašari, gdje je dočekan uz vatromet, počasnu gardu i crveni tepih.
 
Haradinaja su na aerodromu dočekali premijer Hashim Thaci, kosovski ministar bezbjednosnih snaga Agim Čeku, većina članova vlade, funkcioneri njegove Alijanse za budućnost Kosova, kao i članovi porodice.
 
Slijetanje aviona na pistu aerodroma u Prištini dočekano  je aplauzom, dok je dolazak Thacija ispraćen zvižducima.
 
Ispred aerodroma okupilo se više hiljada pristalica koji su nosili albanske i zastave Kosova, kao i plakate s njegovim likom. Među okupljenima, od kojih je veliki broj došao organizovano autobusima, nalaze se i njegovi bivši saborci.
 
Za prisutne organizovan je i direktan prenos njegovog dolaska preko video bima, a svi oni koji nisu mogli da prisustvuju, na Kosovskoj televiziji mogu direktno da prate Haradinajev povratak iz Haaga.
 
On će se kasnije, na Trgu Majke Tereze u centru Prištine, obratiti građanima s bine, na kojoj je jutros bio organizovan direktan prenos izricanja presude u Haškom tribunalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak